Flash Calendar- Nature Theme

teisipäev, 9. juuni 2009

Juustu vahatamine

Kirjutaks siis veidi lähemalt sellest vahatamisest. Tahtsin mainida seda, et enne vahatamist peaks juustul vähemalt 3 päeva laskma seista ja kuivada, et juustu sees hakkaksid käima need õiged protsessid...ideaalis peaks kõik see toimuma toatemperatuuril, kuid ise olen mõne aja siiski lasknud külmikus kuivada, sest see tuba kipub mul viimasel ajal vähese kütmise tõttu veidi niiske olema ja juust ei taha hästi kuivada ning peale kipuvad istuma äädikakärbsed. Kuivamise ajal võiks seda juustu aegajalt keerata, et mõlemad küljed kuivakisd ühtlasemalt ning sisemised mahlad ka ei valguks ühele küljele. Peale kuivamist siis lasen tavalise valge küünla anumas soojaks, lisan õli nii tunde järgi ning hakkan seda juustu sinna sisse kastma. Parem on mitu õhemat kihti kui üks paks. Kui juust on kenasti sisse "pakitud" , siis jätan külmikusse seisma, kus seda juustu peaks ka umbes päeva tagant keerama. Küsiti , et kas rasv jätab mingi lisamaitse ka sisse, kuid vähemalt esimesel partiil ma seda ei tuvastanud...tõenäoliselt ka mitte järmistelt :D Tegelikult ei ole see vahatamine mitte äsja leiutatud ja kui raamatus( naabrimehe inglikeelses kirjanduses) ka õpetati juustuvaha puudumisel kasutama küünlavaha, siis ei tohiks ju hullu olla:D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar